Archiv článků

Spřátelené weby

Dolomity Rosengarten 2012

IMG_2912aPři loňském přechodu Sarntalerských Alp jsem se stejně jako další účastníci této úspěšné akce kochal výhledy na protější kopce, kterým dominovaly stolové hory masivu Rosengarten a Plattkofelu.  Při plánování, kam zamíříme další podzim, bylo jasno – zopákneme výlet do této IMG_3005amalebné části jižního Tyrolska – Südtirol.

Masiv Rosengarten (růžová zahrada), který je proslulý každovečerní hrou barev, kdy se jeho skály zbarví do růžových odstínů, jsme bohužel v této podobě neviděli. Naopak si první den mnozí z nás okusili „letecký den“, bo větr fúkal z hor do polí v nárazech až 100 km/h a subtilnější jedinci byli rádi, že mají závaží v podobě čerstvě nabalených batohů. Alespoň bylo večer na chatě Rifugio Alpe di Tires při lahodném pivním moku (weizenu) nad čím vést dlouhé rozpravy… ;-)

IMG_2990a

Další dva dny, které byly pro úspěch akce podstatné, se naštěstí počasí umoudřilo a i díky němu jsme měli možnost poznat opravdovou krásu, IMG_3136asurovost i bizarní tvary dolomitických věží v samém srdci masivu Rosengarten.

Poslední den nám počasí opět ukázalo, kdo je na této planetě pánem a předvedlo nám opět svou stinnou stránku, ovšem oproti prvnímu dnu v daleko příznivější podobě. Byl to také den odjezdu, takže jsme už byli myšlenkami v teple a pohodlí domova a nějaký déšť nás nemohl rozházet.

Díky všem za nezapomenutelné zážitky. V příštím roce Hore zdar!

Dave

Fotky z akce jsou tu, klikni: Foto Dolomity Rosengarten 2012

A tady fotky účastníků akce, klikni: Foto očima účastníků akce

Sdílej či tiskni:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print this article!

3 comments to Dolomity Rosengarten 2012

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>