Archiv článků

Spřátelené weby

Eisenerzské Alpy 2010

IMG_0071aLetošní podzimní akce Eisenerzské alpy 2010 byla poněkud extrémnější. Je pravdou, že počasí bylo opět klasické Linhartovské (sníh, mlha a vítr), tedy alepsoň v první půlce této akce. Někteří z nás zažili na chatě Reichenstein hütte „deja vu“- probudili se do naprosto stejných klimatických podmínek jako v roce 2003, kdy jsme se pokušeli o přechod tohoto krásného pohoří poprvé. IMG_0094aExtrémnost však počasí zapříčinilo jen částečně.

Co tuto akci vepíše do paměti všech účastníků, byl nekončící 15ti hodinový pochod na chatu Mödlinger hütte 1523 m.n.m. Tento pochod měřil 23 km, nastoupali jsme při něm 2600 m a následně sklesali 2100 m výškových, takže hřebenovka jak se patří… :-) Poslední 4 hodiny pochodu jsme okořenili sestupem při čelovkách. Zprvu tento nápad zněl jako dobrý vtip, alespoň většina druhů ve stopě to takhle brala, při polední pauze však tato myšlenka začala nabírat  reálnějších obrysů. V tu chvíli se účastníci ještě těšili na klasický Weissbier podávaný na většině alpských chat. Po sedmé hodině večerní, kdy již většina z nás klopýtala přes kameny a kořeny s vypětím všech sil, zaznělo konečné rozhodnutí „… jo to už dojdeme, to pivo dnes přece dáme…“, a tak se náš  svítící had rozprostřený v délce cca 200 m dal pomalu do pohybu. Na chatu dorazili poslední účastníci po 23. hodině už jako „stroje“, nevnímaje okolního prostředí, zaměření jen a jen na svou chůzi a v dálce osvětlenou vysněnou chatu.

IMG_0082aChtěl bych tímto znovu poděkovat všem účastníkům akce za svou odhodlanost a houževnatost, bez které by tento pochod ve zdraví a pouze s drobnými oděrky určitě nezvládli.

Příští rok zase hore zdar!

Fotky z akce jsou tu klikni: Foto Eisenerzske Alpy 2010

A tady fotky účastníků akce klikni: Ocima ucastniku akce

Sdílej či tiskni:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Print this article!

3 comments to Eisenerzské Alpy 2010

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>